Barion Pixel

Az oldal a Láma Kiadó gondozásában áll.

Látogatás a Láma Kiadónál

Kopog a cipőm, ahogy közeledek. Régebbi épület, mégis van egy hangulata, ami bevonz. Izgalmas interjú előtt állok. Mi tagadás, ilyet még nem csináltam. Nyitott ajtó vár. Köszönnék amikor belépek, de eláll a szavam. A terem kellemes hangulata azonnal magával ragad. Az ajtón kívül hagyom a zajos sietős világot, és a megfelelni akaró sietséget. Elmosolyodom, mert itt ez is elég. Nem kell az udvarias szócséplés, egyszerűen azt érzem: jó helyen vagyok. 

Selfinterview

Belesüppedek a fotelbe, és nézelődőm még egy picit, próbálom befogadni, amit látok. Láma Klubszoba. Gusztusos, ugyanakkor ízlésesen berendezett. Jegyzetfüzetem után nyúlok, és már tenném is fel az első kérdést, de nem kell. 

– Régóta álmodtam erről – mondja, miközben körbe néz. – Már egy ideje dédelgetek egy olyan álmot, amit még nem tudtam megfogalmazni. Egy éve, hogy magánkiadóként működöm. Jó pár könyv születésénél ott voltam és számos alkalommal sikerült könyvbemutatót, vagy Író-olvasó találkozót tartanunk. Igazság szerint egy-egy ilyen alkalommal legbelül eljátszottam a gondolattal, szeretnék egy helyet, amit saját magam alakítok ki. Tavaly decemberben ez az ötlet tervvé formálódott, idén pedig… itt vagyunk.

Újra körbe nézek. 

– Azt hiszem ez sikerült… 

– Szerintem is. Láma Kiadó, Láma könyvklub… mesélj nekem erről… Miért Láma? 

– Már évek óta kísér engem a Láma, hiszen a lánykori nevem László Mária, így egy vicces fordulattal lerövidítve Láma lettem. A láma szerethető, kíváncsi és szívós kitartó állat. Igyekszem én is mindezekkel a jellemzőkkel rendelkezni. 

– Mit nyújt a Láma Kiadó?  

– Első lépésben személyes támogatást, ami túlmutat minden olyan szolgáltatáson, amit a weboldalon találunk. Segíteni szeretném azokat az írókat, akik még az út elején állnak. Bátortalanok, hitetlenek önmagunkban.  Továbbra is szervezünk Író-Olvasó találkozókat, könyvbemutatókat, mert hiszem, hogy az olvasókat jobban bevonzza a személyes találkozó.

Persze emellett számos terv megfogalmazódott már, és folyamatosan jönnek az újabb és újabb ötletek, mert egy fantasztikus csapattal dolgozom együtt. Hosszan beszélgetünk még a jövőről, ami itt ebben a klubszobában fog történni. Tetszik az elhivatottság. Búcsúzáskor nem tudok mást mondani:

– Sok sikert! 

Láma Klub olvasó sarok
Kategóriák: